Categories

HISTÒRIA

Aquesta entitat va ser fundada per un grup de joves encapçalats per Vicenç Gurrea, Josep Serra i Vicenç Altayó l’any 1964, però no va ser fins al 1971 que va adoptar el nom de Tàndem.

Al llarg dels anys hem representat tota mena d’obres: des de tradicionals, passant pels clàssics i fins a les peces més modernes i contemporànies.

Des del 1991 organitzem anualment una Mostra de Teatre Amateur que reuneix obres i grups amateurs de gran qualitat d’arreu de Catalunya i que inclou el Premi Espectador, un premi que el públic atorga a la millor obra de la Mostra i que està recompensat econòmicament.

L’any 1997 vam muntar l’obra Molt soroll per no res de William Shakespeare, premiada a concursos i posteriorment adaptada a una sèrie de televisió amb la col·laboració de Televisió Terrassa.

Durant 13 edicions, cap als voltants de la castanyada vam portar a escena un muntatge terrorífic anomenat El Passatge del terror, on els espectadors gaudien d’un recorregut ple de tota mena d’emocions esgarrifoses. Aquest espectacle iniciat el 2002 va arribar a reunir més d’un miler d’espectadors que venien a passar por.

Vam ser els responsables durant 4 anys d’un Pessebre vivent als carrers del nostre poble, així com de tallers de teatre dirigits a infants, aquests cursets acabaven amb representacions teatrals.

Fa més de 50 anys que fem any rere any, sense descans, Els Pastorets, reunint a més de 100 persones, entre actors, actrius, figurants, tècnics, tramoies, etc. Hem fet des dels clàssics Pastorets de Folch i Torres, passant pels de Francesc d’A Picas i fins a una versió original que es va fer amb motiu del 40è aniversari del Centre Parroquial de Santa Perpètua el 1993. També vam col·laborar a la celebració del Centenari d’Els Pastorets d’en Folch i Torres formant part de la comissió organitzadora.

Fa 7 anys que som el responsable artístic del muntatge La Central dels Reis durant les festes de Nadal. Organitzat per l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i amb un èxit espectacular.Des del 1984 ens hem presentat a concursos arreu de Catalunya i hem aconseguit més de 150 premis per a: actors, actrius, escenografies, maquillatge, vestuari, llum, so, música, direcció, etc. Dels quals destaquem els següents títols:

1997 – Molt soroll per no res – 14 premis

2000 – Les amistats perilloses – 7 premis

2004 – Angoixa – 8 premis

2004 – La ceba – 12 premis

2007 – Monserrat, Marta i Maria – 16 premis

2010 – Entre dones – 5 premis

2016 – El somni d’una nit d’estiu – 21 premis

2018 – Losers – 20 premis

2020 – Angoixa – 7 premis

Història del grup de teatre Tàndem